Sernik krówkowy, wersja beta

1 kg twarogu
1 puszka masy krówkowej
3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości)
4 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
100g masła
100g herbatników + 100g wafelków czekoladowych, starta czekolada do posypania

Herbatniki i wafelki kruszymy na pył. Masło rozpuszczamy, dodajemy pokruszone herbatniki i dokładnie mieszamy. Herbatnikami wyklejamy tortownicę.
Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy.
Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą.

 

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *