Pierogi z kapustą i grzybami
Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy kapustą z grzybami, która została po Świętach. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad.
Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm
- 0,5 kg przesianej mąki tortowej
- 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki oleju
- 0,5 szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej)
- 1 szklanka ciepłego mleka
- szczypta soli
Żadnych jajek!!! Jajka powodują że ciasto twardnieje!!
1 szklanka = ok. 200 ml
W przesianej mące tortowej i ziemniaczanej zrobić wgłębienie, wlać olej. Mleko i wodę wymieszać w jednym garnczku i wlać do mąki, dodać sól. Zagnieść ciasto. Rozwałkować cieniutko i powycinać krążki. Faszerować wszystkim co dobre 🙂 U nas Kapusta z grzybami
Witam, wlasnie dodalem ta strone do moich ulubionych, ma potencjal, ale musze ci powiedziec, ze jest slabo widoczna w wyszukiwarce google. Zasluguje na lepsze pozycje w google. Jest rzecz ktora ci sie na pewno przyda, poszukaj sobie w google – niezbednik dla kazdego webmastera