Sernik truflowy

1 kg twarogu z wiaderka
1 puszka masy krówkowej
3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości)
4 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
200g masła
250g wafelków czekoladowych, bez polewy

10-12 cukierków Trufle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i  wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki.
Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy.
Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Może Ci się również spodoba

1 Odpowiedź

  1. naszlakusmaku pisze:

    mmm… wygląda kusząco! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *