Babka cytrynowa z borówkami

Składniki:

  • 3 jajka,
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
  • 200ml oleju,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 200g borówki amerykańskiej
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki keksowej. Piec około 50-60 minut w temperaturze 170st.
IMG_3877
IMG_3878
IMG_3879

Możesz również polubić…

1 Odpowiedź

  1. piegusek pisze:

    ciacho jak u babci 🙂 pycha

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.