Makaron z twarogiem wersja studencka, wytrawna
Makaron z twarogiem gości u mnie dość często. Jest to bardzo tanie, smaczne i sycące danie.
Składniki:
- dowolny makaron, około 1/2 paczki
- boczek, wędzonka, kiełbaska
- cebula, jedna duża, biała
- minimum kostka twarogu (najlepiej nie prosto z lodówki)
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Na patelni smażymy boczek, zalegające w lodówce wędliny czy kiełbaskę. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulkę. Makaron odcedzamy dość niechlujnie, tak aby zostało trochę wody w garnku. Makaron wraca do garnka, do niego dodajemy podsmażony, gorący boczek z cebulką, a kolejno kruszymy twaróg. Doprawiamy solą i sporą ilością pieprzu.
Ważne jest to aby było dużo boczku, cebulki i twarogu. 🙂 o taka tajemnica tego przepysznego dania 🙂

Najnowsze komentarze