Makaron z twarogiem wersja studencka, wytrawna

Makaron z twarogiem gości u mnie dość często. Jest to bardzo tanie, smaczne i sycące danie.

Składniki:

  • dowolny makaron, około 1/2 paczki
  • boczek, wędzonka, kiełbaska
  • cebula, jedna duża, biała
  • minimum kostka twarogu (najlepiej nie prosto z lodówki)
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

Na patelni smażymy boczek, zalegające w lodówce wędliny czy kiełbaskę. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulkę. Makaron odcedzamy dość niechlujnie, tak aby zostało trochę wody w garnku. Makaron wraca do garnka, do niego dodajemy podsmażony, gorący boczek z cebulką, a kolejno kruszymy twaróg. Doprawiamy solą i sporą ilością pieprzu.

Ważne jest to aby było dużo boczku, cebulki i twarogu. 🙂 o taka tajemnica tego przepysznego dania 🙂

Makaron z twarogiem wersja studencka, wytrawna

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.