Ciasto czekoladowe z powidłami

Wilgotne i bardzo smaczne ciasto, które jest łatwe do wykonania.

SKŁADNIKI

  • 3 jajka
  • 1/2 słoika powideł (dżemu)
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka sody

PRZYGOTOWANIE

Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Wylać na tortownicę o średnicy 25 cm i piec około godziny w 180 stopniach, lub na blaszkę o wymiarach 20-25×30-35 piec około 50 minut w 180 stopniach.

Ciasto czekoladowe z powidłami

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.